Veliko slavlje na Gripama – dalmatinski derbi pripao Splitu

Veliko slavlje na Gripama – dalmatinski derbi pripao Splitu

Foto: Veljko Martinović Obrada: Ivan Guć

Košarkaši Splita upisali su još jednu pobjedu u A-1 muškoj ligi. Slavili su nakon dva produžetka protiv GKK Šibenika 107:106.

Na Gripama smo gledali sjajan dalmatinski derbi između Splita i Šibenika. Derbi u kojem je veliku pobjedu upisao Split za još jednu feštu svojih navijača. Ispunili su navijači Splita još jednom dvoranu žutom bojom i bodrili svoju momčad do velike pobjede.

Krenula je momčad trenera Skelina dobro u utakmicu i u prvoj četvrtini imao prednost od devet poena. U nastavku Šibenik kreće s malo agresivnijom igrom te na poluvrijeme odlaze s minus četiri, odnosno 44:40. Nakon velikog odmora Šibenčani su dobili vjetar u leđa i odradili sjajnu treću četvrtinu i okreću rezultat na svoju stranu te ju završavaju s pet poena prednosti.

U posljednjoj četvrtini Šibenik je došao i na +12 poena prednosti i činilo se kako će odnijeti bodove s Gripa. No onda kreće luda serija Splita, naravno potpomognuta glasnim navijanjem s tribina. Bila je to zanimljiva završnica. Unatoč vodstvu Šibenika sve do posljednje sekunde, Širko pogađa tricu i uspijeva izboriti produžetak.

U prvom produžetku Splićani imaju veliku priliku za pobjedu, no Pandurić promašuje tricu i donosi još veću neizvjesnost. Utakmica je krenula i u svoj drugi produžetak. Split upisuje pobjedu košem Kanaeta sedam sekundi prije kraja.

Najbolji u redovima Splita bili su Širko sa 28 poena, šest skokova i četiri asistencije dok je Kedžo ubacio 27 koševa i osam skokova. Kod Šibenika je Ivanov ubacio 26 koševa, šest skokova i pet asistencija, Petani je utakmicu završio sa 21 poenom.

Povezane vijestii

Web stranica koristi kolačiće! Kolačići omogućavaju bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno konfigurirati u Vašem web pregledniku.