Zadar odnio pobjedu u produžetku

Zadar odnio pobjedu u produžetku

Izvor: Dalmatinski portal

Derbi 17. kola A-1 muške lige dugo se čekao. Nakon sjajnih igara Splita, Zadar je bio uistinu sjajan protivnik. Ispunjene Gripe, žuta boja gdje god se okrenete, pjesma… samo su dijelovi onoga što se moglo doživjeti u maloj dvorani Gripa. Split živi košarku. Opet. A da je tako govori i činjenica da su karte za utakmicu sa Zadrom bile rasprodane nekoliko dana ranije. Sjajan ugođaj, odlična atmosfera, sve smo to vidjeli večeras…

Utakmica je dobro krenula za Split koji je bolje otvorio utakmicu i završio prvu četvrtinu na + 6. U nastavku Zadar kreće sa agresivnijom obranom što Splitu nikako ne paše. Igrao se koš za koš, no Zadar ipak dominantniji i puno agresivniji u drugoj četvrtini koju dobiva i na poluvrijeme se otišlo minimalnom prednošću Zadra 43:44.

U nastavak su “žuti” ušli još dekoncentriranije što je Zadar iskoristio za osjetno povećanje prednosti, najprije je Kovačević pogodio za tri, a zatim Barać postiže koš i slobodno bacanje, pa Marinković dva koša i gosti su već na velikih plus 11.

Split se do kraja treće četvrtine polako vraćao, a za potpuni egal pobrinuli se Mateo Kedžo tricom u zadnjoj minuti i Mate Kalajžić koji je pogođenim košem i slobodnim bacanjem doveo stvari na početak. U posljednjih deset minuta ušlo se rezultatom 63:63.

U posljednjoj dionici gledali smo izjednačenu igru, a četvrtina je tako i završila – 83:83 i još jedan produžetak na Gripama.

U produžetku je Zadar bolje odradio posao, unatoč tome što su u dodatnih pet minuta ušli bez Marinkovića i Baraća uzeli su bodove s Gripa i slavili rezultatom 91:94.

Najbolji u redovima Splita bili su  Damir Rančić sa 21 poenom te Mateo Kedžo sa 18.

Povezane vijestii

Web stranica koristi kolačiće! Kolačići omogućavaju bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno konfigurirati u Vašem web pregledniku.